NL

Vakantie bij Belgen in Périgord Vert, Dordogne

Na ruim dertig jaar leegstand en verwaarlozing herrijst La Moulinasse uit het puin. Deze historische herenhoeve en bij uitbreiding Dordogne hebben ons hart veroverd.

De gebouwen zijn gerenoveerd en herbestemd tot hedendaags uitgeruste vakantiewoningen met een authentiek landelijk karakter. Er is van alles te beleven in de omgeving of je kan ook lekker niets doen en genieten van het zwembad, de natuur,…

We verwelkomen jullie graag. Je zult het merken: coup de foudre!

Niks moet, niksen mag

La Moulinasse

  is de naam van een oorspronkelijk veel groter landgoed in het dorpje Chassaignes nabij het stadje Ribérac. De naam verwijst naar de historische functie van het huis: een watermolen. Later evolueerde de molen tot een herenhoeve, nog later tot een ruïne. Vandaag is het een vakantieparadijsje in wording met in totaal vijf hedendaagse vakantiewoningen in de historische gebouwen. We zijn in eindafwerking; vanaf april 2019 zijn we helemaal operationeel en picobello!

Reserveren is reeds mogelijk.

de grote schuur

The traveler sees what he sees,
the tourist sees what he has come to see

G. K. Chesterton

Chassaignes is een piepklein dorpje op 8 km van Ribérac, het dichtstbijzijnde stadje met alle mogelijke voorzieningen. Dit is aan de westzijde van Dordogne in de zogenaamde Périgord Vert. Op nog geen 15 minuten rijden van Chassaignes heb je het pittoreske stadje Aubeterre; dat ligt dan weer in het departement Charente. Als je informatie opzoekt over wat de streek te bieden heeft, dan beperk je je dus beter niet tot Dordogne en Périgord, maar zijn ook de toeristische websites van Charente (meer specifiek Sud-Charente) het bekijken waard. Alvast enkele mogelijkheden tot ontdekken...(deze webpagina wordt beetje bij beetje verder uitgewerkt).

voor strand-
 liefhebbers

pijl
pijl

voor actievelingenxx

pijl

voor

snuisteraars

en

festivalgangers

xxvoor fijnproevers

pijl

voor cultuur
ontdekkers

pijl
pijl

voor kids

klein en groot

logo

lieu-dit La Moulinasse
24600     Chassaignes

m.     info@lamoulinassedordogne.be
t.       +32 (0)499 42 66 80

+33 (0)671 00 74 31

Vragen?

Gebruik voor reservaties bij voorkeur het reservatieformulier in plaats van onderstaand contactformulier.