Base de loisir de Poltrot is een 'recreatiepark' op amper 9km van La Moulinasse. Het domein is omsloten door een meander van de Dronne en is vrij toegankelijk. Je kan er verdwalen in één van de grootste groenlabyrinten van Frankrijk, een partijtje foot-bulle spelen of disc-golf, een orientatieparcours afleggen,... Op het domein vindt je ook de Moulin de poltrot. Reserveren voor de spelen en/of een bezoek aan de watermolen is noodzakelijk. Dat kan via de website van Poltrot of wij doen dat graag voor u.

Lijkt het je wat om zoals Tarzan tussen de bomen zwieren (weliswaar aan een katrol i.p.v. een liaan)? In Dordogne zijn er meerdere accrobranche-parcours tussen de boomkruinen; uiteraard professioneel beveiligd. De base des loisir de Poltrot (zie hierboven) heeft 2 parcours. In Saint-Aulaye op 15 minuutjes van La Moulinasse biedt het Parc Accro in totaal 6 parcours voor verschillende leeftijden en niveaus van moed (vanaf 3 jaar).

Het kasteel van Bridoire, in de wijngaarden rond Bergerac, presenteert zich als "het kasteel van de 100 spelen". Je kan het kasteel, het domein en zijn geschiedenis spelend verkennen aan de hand van 100 oude of ludieke spelen: kruisboogschieten, harnas-showen, een wedren op skis, enz. 'S zomers biedt het park ook een zoektocht in een labyrint.

Elke zomer organiseert het Departement leuke activeiten op verschillende plaatsen in de buurt: standup paddle op het meer van Jemaye, rotsklimmen bij Paussac, site-seeing per elektrische trotinette of gyropode (segway),... en dat aan zeer democratische tarieven. De agenda vindt u terug in de speelruimte. Reserveren is verplicht.