Base des loisirs de Poltrot is een park op 9km van La Moulinasse. Het park is omsloten door een meander van de Dronne en is vrij toegankelijk. Je kan er spelen in de Dronne, (ver)dwalen in een groenlabyrint, een partijtje foot-bulle of disc-golf spelen, een orientatieparcours afleggen of het parcours tussen de boomkruinen. Op het domein vindt je ook de Moulin de poltrot en een guingette (brasserie in openlucht). Reserveren voor de spelen en/of een bezoek aan de watermolen is noodzakelijk. Dat kan via de website van Poltrot of wij doen dat graag voor u.

Lijkt het je wat om zoals Tarzan tussen de bomen zwieren (weliswaar aan een katrol i.p.v. een liaan en goed beveiligd)? De base des loisirs de Poltrot (zie hierboven) heeft 2 parcours. In Saint-Aulaye op 15 minuutjes van La Moulinasse biedt het Double Accro in totaal 6 parcours voor verschillende leeftijden en niveaus van moed (vanaf 3 jaar). Bij Perigueux (Cornille Avonture) en Bergerac (accrozarbres) zijn er grotere parken, waar men ook kan laser-gamen.

Martine doet het weer! Ook deze zomer opnieuw creatieve klei-atelierts voor de kids op La Moulinasse. In begin van de vakantieweek wordt een diertje, gekke mannetje,... geboetseerd. Enkele dagen later worden ze samen geschilderd.

Meer info?

  • bij Martine of Kelly

Het kasteel van Bridoire, in de wijngaarden rond Bergerac, presenteert zich als "het kasteel van de 100 spelen". Je kan het kasteel, het domein en zijn geschiedenis spelend verkennen aan de hand van 100 oude of ludieke spelen: kruisboogschieten, harnas-showen, een wedren op skis, enz. Tijdens de zomermaanden biedt het park ook een zoektocht in een labyrint.

Elke zomer organiseert het Departement leuke activeiten op verschillende plaatsen in de buurt: standup paddle op het meer van Jemaye, rotsklimmen bij Paussac, sight-seeing per elektrische step of gyropode (segway),... en dat aan zeer democratische tarieven. De agenda vindt u terug in de speelruimte. Reserveren is verplicht.

Meer info?