Dordogne is een waterrijk gebied. La Moulinasse behoort tot Val de Dronne, de 'vallei' van de Dronne. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze af te varen per kano of kayak. Groen en rust verzekerd.
De kayak-vereniging SNPA Aubeterre organiseert tochten van uit Aubeterre-sur-Dronne en biedt ook meerdaagses, avondtochten en stand up paddle aan. De organisatie en het materiaal zijn degelijk.

Périgord Vert is ... groen. En heuvelachtig, met her en der dorpjes rond romaanse burchtkerken: een heerlijk landschap om doorheen te wandelen of te fietsen. Rondom La Moulinasse zijn er volop korte en lange wandelingen uitgestippeld. We hebben wandelkaartjes en topografische kaarten ter beschikking. Of u kan zich laten gidsen door de gratis Smartphone-apps RouteYou of Alltrails.

Tèrra Avontura is een leuke manier om met kinderen al spelend enkele kilometers te wandelen en een plaats te verkennen. Het is een vorm van geocaching / schattenjacht die gebruik maakt van een gratis smartphone app om zogenaamde Poi'z op te sporen. In totaal kunnen er 35 van die figuurtjes (pins) verzameld worden over heel Aquitaine. In de buurt van La Moulinasse zijn er meerdere caches.

Uiteraard hoef je helemaal geen mountainbiker te zijn om heel mooie fietstochtjes te maken. Er zijn voldoende bestemmingen en rustige weggetjes rondom La Moulinasse. We hebben een aantal routes in de smartphone-app RouteYou uitgestippeld. Je kan een al dan niet elektrische mountainbike huren voor één of meerdere dagen bij het hierboven genoemde "centre sports nature" (via de toeristische dienst in Ribérac). Bikes4gites verhuurt 'gewone' fietsen voor minimaal 4 dagen (geleverd op La Moulinasse, ook beperkt aanbod elektrische fietsen).

VanxYmmersion is het een ontsnappingsspel op het domein van Auberge du Pauly, een restaurantje op nauwelijks 2,5km van La Moulinasse (met lekker ijs!). Het spel is geïnspireerd door de film l'auberge rouge en de legende van peyrebeille. De spelers worden opgesloten in de herberg anno 1830 en krijgen 1 uur de tijd om te ontsnappen door het oplossen van raadsels en proeven. Wie kan dit aan? Tip van de herbergier: er kan ook een nederlandstalige versie gereserveerd worden.

In de buurt zijn er verschillende manèges die ook aan toeristen de mogelijkheid bieden tot paardrijden of een tochtje met de pony of koets. Diverse gasten spraken ons enthousiast over Aux Equins d’Asthari in Saint-Privat-en-Perigord, een tiental minuten van La Moulinasse

Gilson Rodrigue is een Waalse landgenoot die begeleide tochtjes aanbiedt met elektrische off-road trotinettes. Hij gidst u over land- en bosweggetjes in de buurt. Vanaf 12jaar. Een alternatief voor minder mooie dagen: crazy cart, met elektrische go-carts racen op een indoor-piste (vanaf 16 jaar).