Périgord vert is een landelijke heuvelachtige streek, bezaaid met authentieke dorpjes rond Romaanse burchtkerkjes. Deze bieden een mooie bestemming voor wie met de fiets of auto wil rondtoeren in de streek en de sfeer wil snuiven van authentieke Franse dorpjes. Het dichtst bij zijnde stadje met alle mogelijke voorzieningen en een goede uitvalsbasis is Ribérac (8 km van La Moulinasse).

Op fietsafstand van Chassaignes is de voornaamste trekpleister het pittoreske stadje Aubeterre-sur-Dronne met een impressionante en unieke "kerk" die uit de rotsen is gehakt. Het stadje is terecht opgenomen op de lijst des Plus Beaux Village de France. Er zijn fijne straatjes om te flaneren, terrasjes, winkeltjes... Aubeterre ligt op een heuvel langs de rivier de … Dronne, dus er is ook zwem- en kajakgelegenheid.Op zondagochtend is er een marktje.

Dordogne heeft een kalkrijke bodem en telt bijgevolg vele grotten, waarvan diverse met prehistorische schilderingen. Veel van onze gasten bezochten de grotten van Villars, op 13km van Brantôme en keerden enthousiast terug. De informatie ter plaatse is ook nederlandstalig beschikbaar en 's zomers is er kinderanimatie in de prehistorische tuin.

Périgieux is de hoofdstad van Dordogne, een oude Romeinse stad en bedevaartsoord op de weg naar Siantiago de Compostella, dus met een rijke geschiedenis. Maar het is ook een levendige hedendaagse stad. Leuk voor wie houdt van cultuur, geschiedenis, terrasjes en (winkel)straatjes of shopping. Je kan de stad verkennen aan de hand van twee korte wandelroutes (startpunt bij het toeristisch infokantoor).

De romaanse kathedraal Saint-Front in Périgueux staat op de Unesco-lijst van het werelderfgoed. Hij is bekroond met 5 machtige stenen koepels en een klokkentoren. Sinds kort is een beveiligd parcours over de daken mogelijk, met een ongetwijfeld machtige uitzichten (vooraf reseveren is aangewezen).

Angoulême is de hoofdstad van Charente, maar vooral de Europeese hoofdstad van het stripverhaal. Je kan de stad o.m. verkennen aan de hand van een smartphone-app die langs je langs verschillende levensgrote stripverhaalscènes / muurschilderiingen leidt. En intussen pik je een bezoek mee aan de stadswallen, romaanse bouwkunst, de overdekte markthal, een boottochtje op de Charente, één van de musea,...