Bij 'A fleur d'eau' in Villetoureix (eerder Ribérac) is het lekker tafelen op een ruim terras langs de oever van de Dronne. Er worden streekprodukten geserveerd (onder meer de klassieker salade Perigourdine met gésiers/eendenmaagjes en foie gras), maar ook kindvriendelijke gerechten. Er worden diverse interessante menuformules aangeboden. Gesloten op zondagavond en op donderdag.

Restaurant 'le Chabrot' in Ribérac serveert fijne Franse keuken, gebruik makend van streekprodukten en streekgewoonten (doe de chabrot!). Er worden diverse interessante menuformules aangeboden. Zeer aangename gastvrouw. Gesloten op zondag- en dinsdagavond en woensdag de hele dag. Het restaurant bevindt nabij aan de marktplaats, min of meer naast café des Colonnes.

Restauant Le lavoir is gelegen in de bourg van het mooie dorpje Siorac-de-ribérac. De keuken wordt omschreven als "tradioneel van Périgord met provencaalse accenten", in ieder geval zeer lekker voor een goede prijs-kwaliteit. Een adresje dat ook door locals druk bezocht wordt. Ook hier interessante menuformules. Open van woensdag tot zondagmiddag.

"Aux petits oignons" is een Franse uitdrukking voor "met zorg uitgevoerd". Het is ook de naam van een gemoedelijk restaurant in Bertic-burée dat door de lokale bevolking druk wordt bezocht. En de naamkeuze is terecht: degelijke Franse keuken, royaal en met zorg geserveerd. Open op vrijdag- en zaterdagavond en 's middages van dinsdag tot zondag. Tijdens de zomer ook op dinsdag- en woensdagavond.

Morel's is het restaurant van Hotel du Perigord in Aubeterre-sur-Dronne. De gastvrouw is Engelse, maar achter het fornuis staat een Franse sterkok - Fabrice Morel - die gekend is als een getalenteerde en inventieve chef-kok met een eigentijdse en unieke stijl. De gerechten zijn verfijnd en bovendien prachtig om te zien, maar behoren tot een iets hogere prijsklasse (zonder buitensporig te zijn). Gesloten op zondagavond.