Restaurant 'le Chabrot' in Ribérac serveert Franse keuken, gebruik makend van streekprodukten en streekgewoonten (doe de chabrot!). Er worden interessante menuformules aangeboden. Zeer aangename gastvrouw. Open van 12 tot 14 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag en vanaf 19:30 op vrijdag, zaterdag en zondag. Opgelet: op zondag enkel op reservatie.

Restaurant Le lavoir is gelegen in de bourg van het mooie dorpje Siorac-de-ribérac. De keuken wordt omschreven als "tradioneel van Périgord met provencaalse accenten", in ieder geval zeer lekker voor een goede prijs-kwaliteit. Een adresje dat ook door locals druk bezocht wordt. Ook hier interessante menuformules. Open van woensdag tot zondagmiddag.

Laat je niet misleiden door de naam van restaurant "la taverne"! De keuken is fijn en is gezellig zitten op het terras op de flank van de heuvel. Tijdens het hoogseizoen is reserveren aangeraden! Open op zondag, maandag en dinsdag van 12 tot 15 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12 tot 15 uur en van 18 tot 22uur.

"Epeluche, een dorpje vlakbij, heeft sinds kort een "guinguette", een openluchtbar en -eethuisje langs de Dronne met de grappige naam l'Epeluche Patate. Je kan er pootje baden in de rivier en vooral rustig genieten van een glas, een artisanaal ijsje of een streekgerecht. Eenvoudig, lekker en eerlijk geprijsd. Tijdens de zomermaanden alle dagen open van 11 uur tot middernacht, behalve op dinsdag.

Morel's is het restaurant van Hotel du Perigord in Aubeterre-sur-Dronne. De gastvrouw is Engelse, maar achter het fornuis staat een Franse sterkok - Fabrice Morel - die gekend is als een getalenteerde en inventieve chef-kok met een eigentijdse en unieke stijl. De gerechten zijn verfijnd en bovendien prachtig om te zien, maar behoren tot een iets hogere prijsklasse (zonder buitensporig te zijn). Gesloten op zondagavond.